Gruźińskie czerwone wytrawne wino regionalne. Winogrona użyte do produkcji tego wina pochodzą z winnic Kondoli. Produkowane w 100% ze szczepu Saperavi.
Gruźińskie czerwone wytrawne wino regionalne. Winogrona użyte do produkcji tego wina pochodzą z winnic Kondoli. Produkowane w 100% ze szczepu Saperavi. Dojrzałe zbierane ręcznie winogrona są odszypułkowane i tłoczone. Fermentowane na naturalnych drożdzach w kadziach ze stali nierdzewnej w temperaturze 23-28°C. Po maceracji, która trwa około 8-10 dni wino zostaje zlane znad osadu i poddawane jest fermentacji malolaktycznej po czym dojrzewa w kadziach ze stali nierdzewnej, a następnie w butelkach. Aromatyczne słodko pikantne wino o zrównoważonym smaku i aromacie dojrzałych owoców. Doskonale pasuje do pieczonych lub grillowanych mięs zarówno czerwonych jaki i białych oraz serów. Najlepsza temperatura serwowania mieści się w przedziale 16-18°C.